«Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας που μας πνίγει από παντού, παρηγοριέμαι ότι κάπου, σε κάποιο καμαράκι, κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά».
Οδυσσέας Ελύτης

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

If I were a rich girl...yubby dibby dibby dibby dibby dibby dum


Και σκέφτομαι τι θα ήθελα να κάνω στο μέλλον αν η ζωή μου δεν πάρει την τροπή που επιθυμώ.. και αν έχω λίγα χρήματα παραπάνω..

Ένα βιβλιοπωλείο.. Ναι, ένα μικρό βιβλιοπωλείο σε μία όμορφη γωνιά της γης. Ξύλινα ράφια, ξύλινο πάτωμα, ξύλινη οροφή. Ένα καφέ μαγαζί γεμάτο με πολύχρωμα βιβλία κάθε είδους. Η πόρτα, ένα τζάμι το οποίο περιβάλλεται πάλι από ξύλο και ένα μικρό κουδουνάκι να ειδοποιεί ότι κάποιος μπήκε. Μία μεγάλη τζαμαρία θα αποκαλύπτει στον κόσμο τι βρίσκεται εκεί μέσα! Στο εσωτερικό θα υπάρχουν μικρά τραπεζάκια με καρέκλες για όποιον θέλει να κάτσει, ενώ ταυτόχρονα το βιβλιοπωλείο θα μυρίζει γιασεμί και ζεστό καφέ, ευχάριστη μυρωδιά για όποιον διαβάζει ένα βιβλίο. Χαλαρή μουσική και κρουασανάκια από το διπλανό φούρνο. Μικρά αποσπάσματα από βιβλία θα κοσμούν ένα τοίχο. Αποσπάσματα αισιόδοξα, που θα δίνουν ένα τόνο χαράς σε όποιον τη χρειάζεται, και αποσπάσματα σοφά, ικανά να βάλουν τον καθένα σε σκέψεις!
Τα βιβλία θα είναι κατανεμημένα ανάλογα με το είδος τους και αλφαβητικά. Μικρά σκαμνάκια θα υπάρχουν μπροστά από τις βιβλιοθήκες για να μπορεί κάποιος να πιάσει ένα βιβλίο που βρίσκεται ψηλά. Ούτε τηλεόραση, ούτε υπολογιστής. Μόνο βιβλία από τα οποία ο αναγνώστης θα μπορεί να ρουφήξει κάθε όμορφη μυρωδιά, θα μπορεί να αγγίζει τις σελίδες και να αισθάνεται την υφή τους.

Μετά κλασικά, θα μπει ένας ωραίος πελάτης που θα του αρέσω και θα προσπαθήσει να με κερδίσει. Εγώ θα του κάνω τη δύσκολη αλλά στο τέλος θα υποκύψω γιατί θα τον έχω ερωτευτεί τρελά. Η ευωδία του βιβλιοπωλείου θα μας παρασύρει. Δε θα παίρνει τα μάτια του ο ένας απ' τον άλλο και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.
Και στο τέλος θα σκηνοθετήσει την ταινία ο Woody Allen, γιατί μόνο για ταινία είναι ό,τι έγραψα. Η πραγματική ζωή είναι λίγο πιο σκληρή, αλλά χωράει ονειροπολήματα, έτσι δεν είναι;
Αχ... αν ήξερα ποιος επινόησε τον πρίγκιπα με το άσπρο άλογο που θα έρθει και θα μας παντρευτεί όλες... αν ήξερα!
Προς το παρόν όμως πρέπει να περάσω στις Πανελλήνιες. Με περιμένει μια ιστορία.. Όχι η δική μου! Η δική μου δεν έχει γραφτεί ακόμα...






Καλό βράδυ..
Giwta Ar..:**




8 σχόλια:

  1. Γιώτα μου, σου εύχομαι να γίνει πραγματικότητα (γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσει η μοίρα ;) ). Ακούγεται υ-πε-ρ-χο!!

    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν γίνει πραγματικότητα, σε περιμένω στα εγκαίνια!;)

      Καλό βράδυ και σε σένα!:)

      Διαγραφή
  2. γιώτααααα...
    όποτε προλαβαίνεις δες την ταινία ''you've got mail''
    με τον θεό Tom Hanks <3
    γιατί ο Woody Allen δεν νομίζω να σκηνοθετήσει τόσο ''μελό-ρομαντική''ταινία (δεν το λέω για κακό,απλά στις ταινίες του καυτηριάζει περισσότερο την ρουτίνα των σχέσεων και όχι τόσο τον ρομαντισμό τους),αλλά νομίζω πως την ταινία που ζητάς την έχουν ήδη σκηνοθετήσει ήδη..ΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΠΩΣ...
    με φόντο ένα μικρό γωνιακό βιβλιοπωλείο στο Μανχάτταν και για μεσάζοντα στη γνωριμία των πρωταγωνιστών το μέσο που έχει ισχωρήσει όσο κανένα άλλο τεχνολογικό επίτευγμα στη ζωή μας...το ίντερνετ φυσικά..;)

    ξέρω ότι δεν έχεις χρόνο..αλλά προσπάθησε να την δεις..
    αξίζει..θα σου αρέσει..
    http://www.youtube.com/watch?v=jCetfaS7GAo
    [το τρέιλερ είναι FAILLLLLLLLLLL,αμαυρώνει την ταινία εντελώωωωως}


    xoxo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αααα!!!!
    θέλω να συνεισφέρω και γω στο κεφάλαιο για το βιβλιοπωλείο σου..να γίνουμε συνέτεροι...!!!
    και μένα είναι αυτό το όνειρό μου και σκέφτομαι να το υλοποιήσω μόλις συνταξιοδοτηθώ....χδ


    φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχ τον Woody Allen, έτσι τον έγραψα γιατί μου αρέσει το όνομά του!χδ
      Όσο για την ταινία...με το τέλος των διαγωνισμάτων την άλλη βδομάδα, θα τη δω!

      ΥΓ.1: Εννοείται για το βιβλιοπωλείο! ΑΛΛΑ! Μη μου χαλάσεις τη διακόσμηση!!!

      ΥΓ.2: Το "xoxo" έγινε "φιλάκια";;; :Ο

      Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  4. Αυτά είναι τα αγαπημένα μου βιβλιοπωλεία :))) αυτή η ατμόσφαιρα που έχουν, είναι το κάτι άλλο! Εύχομαι ολόψυχα να πραγματοποιηθεί το όνειρό σου! Ξεκίνα να αποταμιεύεις από τώρα! ;)
    Πολλά φιλάκιαααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ! Μακάρι να γίνει πραγματικότητα!Κι αν γίνει θα έχω και βιβλία μαθηματικών να σε περιμένουν!;)
      Φιλιά!

      Διαγραφή
    2. Χαχαχαχα, θα σε κάνω ζάμπλουτη με τις αγορές μου! :D

      Διαγραφή