«Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας που μας πνίγει από παντού, παρηγοριέμαι ότι κάπου, σε κάποιο καμαράκι, κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά».
Οδυσσέας Ελύτης

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Autumn, come here and love me!!


Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να νιώθεις πως έφτασε επιτέλους η αγαπημένη σου εποχή, το Φθινόπωρο.
Αν και κάνει ακόμα ζέστη, ξαφνικά ένα βράδυ αρχίζει και βρέχει καταρρακτωδώς. Εσύ κάθεσαι στο δωμάτιο σου, σκεπασμένη με ένα σεντόνι όταν ακούς τη βροχή και αρχίζεις να φαντάζεσαι. Να φαντάζεσαι μια βόλτα με την ομπρέλα κάτω απ' τη βροχή και να κρυώνεις. Ανυπομονείς να κλειστείς σ' ένα ζεστό σπίτι με ένα ζεστό ρόφημα στα χέρια και να δεις μια ταινία, χαλαρά στον καναπέ σου. Ή καλύτερα, φαντάζεσαι πως μπαίνεις σ' ένα σπίτι που σε περιμένει εκείνος με δύο ποτήρια ζεστό ρόφημα, σ' αγκαλιάζει και σου βγάζει το βρεγμένο παλτό για να μην κρυώσεις, και να μην κρυώσεις κι εκείνον, αλίμονο!
Και ξεκινάτε να βλέπετε μια ταινία, την οποία αν καταφέρετε να τη δείτε ολόκληρη, στο τέλος της μπορεί να γκρινιάζετε γιατί εντάξει,, να δεις μια χαζοκωμωδία, αλλά να μην είναι τελείως χάλια.
Παιχνίδια και συζητήσεις και γέλια, όλα κλεισμένα σ' εκείνο το σπίτι που πάντα θα είναι πιο ζεστό από τον έξω κόσμο.
Και το βράδυ περνάει. Και φτάνει το επόμενο πρωί. Τι καλύτερο από το ν' ανοίγεις τα μάτια σου και να βλέπεις τον εαυτό σου κάτω απ' τα σκεπάσματα με τα πόδια σου μπλεγμένα με αυτά του αγαπημένου σου; Η βροχή δεν είχε σταματήσει όλο το βράδυ και ίσως να είναι αυτή που σας ξύπνησε εκείνο το πρωί.
Οι στιγμές διαδέχονται η μία την άλλη. Ένας ζεστός καφές πάλι ανάμεσα στα χέρια σου κι εσύ ανάμεσα στα χέρια εκείνου.

Η μέρα που ξημέρωσε ίσως να είναι ίδια με την προηγούμενη, μπορεί και διαφορετική. Εσύ αποφασίζεις πώς θα την αξιοποιήσεις.
Να προσπαθήσεις να κάνεις την κάθε σου μέρα καλύτερη. Ακόμα κι αν νιώθεις τη ρουτίνα και τις υποχρεώσεις να σε πνίγουν, βρες διεξόδους για να νιώθεις καλύτερα. Μπορεί να είναι ο δικός σου άνθρωπος, μπορεί οι καλοί σου φίλοι. Ίσως μια ταινία ή ακόμα και ένα ωραίο λογοτεχνικό βιβλίο. Ή και όλα μαζί.
Όσο ίδια κι αν μοιάζει η σημερινή μέρα με τη χτεσινή, στον ελεύθερο χρόνο που βρίσκεις κάνε κάτι που θα σε κάνει να σκεφτείς "αυτό μ' έκανε να νιώσω ωραία σήμερα, να ξεφύγω λιγάκι".
Βγες για έναν απλό καφέ με τους φίλους σου, να χαζολογήσετε.
Δοκίμασε να κάνεις κάτι καινούριο. Μια χειροτεχνία, μια επίσκεψη σε κάποιο χώρο που ήθελες καιρό.
Κοιμήσου μ' εκείνον, αγκάλιασε τον άνθρωπο που νοιάζεσαι και μη τσιγκουνευτείς τα φιλιά σου.

Όπου βρίσκεις μια τρύπα σ' αυτή τη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνεις, προσπάθησε να την γεμίσεις με πολλά χαμόγελα που θα κάνουν και τη δική σου καμπύλη (ναι, γι' αυτή που βρίσκεται κάτω απ' τη μύτη σου λέω) να πάρει ανοδικό σχήμα.


Giwta Ar.. :**



11 σχόλια:

  1. ειναι πολύς ο έρωτας .. μα ο χειμώνας ειναι καλύτερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ ναι! Επιτέλους φθινοπώριασε!
    Και θα ξαναρχίσουν όλα αυτά που περιγράφεις!
    Τι χαρά!
    Φιλί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα ! Καλως σε βρήκα!!! Πολύ ζωντανή η περιγραφή σου για το αγαπημένο Φθινόπωρο. Νομίζω οτι έρχεται σιγα σιγα και δυναμικά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσόρισες!!
      Εδώ στο Ηράκλειο ούτε με κυάλια δεν το βλέπουμε... Ελπίζω να ρθει σύντομα :P

      Διαγραφή
  4. Εσύ γιωτα μου μπορεί να περιγαφεις το Φθινοπωρο αλλα εδώ που ζουμε στο Ηρακελιο μεχρι εχθες ο καιρός το επαιζε καλοκαιρακι... σημερα πήρε λιγη δροσουλα.. !!
    θα συμφωνησω με οσα γραφεις καλη παρέα .. πράγματα μικρα που σε κανουν να νιωθεις καλα και τα δυσκολα γινονται ευκολοτερα.. οσο για το χαμόγελο .. ειναι και το κλειδί που ανοιγει τις καρδιες των ανθρώπων... να περνας ομορφα οτι και να κανεις φιλακιααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω απελπιστεί πια... Είναι δυνατόν να είμαστε ακόμα με τα κοντομάνικα; Το κείμενο αυτό το έγραψα ένα βράδυ που 'βρεχε (που 'βρεχε μονότονα)
      Άντε να παγώσει λίγο ο καιρός να το ευχαριστηθούμε!!!
      Φιλιά πολλάαα!! Χάρηκα που πέρασες!

      Διαγραφή
  5. Κοίτα τι σου έχω εγώ εδώ, όχι κοίτα ;) 😍

    http://just-k-world.blogspot.gr/2016/10/blog-post_24.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σας, κυρίες και κύριοι,
    Επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσουμε μια ευκαιρία στο τέλος του το έτος στην ομορφιά και τη χαρά. Μήπως ανησυχείτε για τις διακοπές στο τέλος του έτους, θέλετε να ξεκινήσει το νέο έτος με τα μέρη της ελπίδας. Να σας δώσει την ευκαιρία για γρήγορη και αξιόπιστη δανείου σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μην διστάσετε, μια ενιαία διεύθυνση να επικοινωνήσετε για περαιτέρω πληροφορίες.
    E-mail: v.zacharias87@gmail.com
    Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή